sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Hidasta elämää

Nykyisin suositellaan elämään hitaasti. Minä olen tietämättäni elänyt trendikkäästi jo kauan. 

Elämäni hitaus kulminoituu tähän neuletakkiin. Syyskuussa 2011 olen kysellyt Vaatekomeron puolella, mitkä napit sopisivat parhaiten tähän takkiin. Ehkä olen jo seuraavana vuonna saanut napit paikoilleen ja nyt sitten on se vuosi, että takki julkaistaan.

Takin malli on aitoa 70-lukua. Lankana on Catania, 100% pehmeä puuvilla. Lanka kestää hellävaraisen konepesun ja silityksen. 

Vertailin takin mittoja vauvojen mittataulukkoon ja sen mukaan koko olisi noin 60/62. Olka-helma-pituus 26cm, hihan pituus 16cm, rinnanympärys 50cm. Huppu on edestä kaksinkerainen (taitettu). Hinta voisi olla 40 euroa. (Langat maksoivat noin 20 euroa.)

 Mekko yksipuolisesta froteesta eli froteenukkaa on vain kankaan toisella puolella.

 Edessä on vetoketju...

 ... ja tereellä kantatut taskut.

 Helma, pään- ja kädentiet on ommeltu, ööööö..., tällaisella kivalla tikkauksella.

 Mekon koko on 98 ja siinä on 70-luvun tapaan hyvin lyhyt helma. Tosin jatkoin helmaa noin viisi senttiä. Frotee on kierrätettyä, joten se ei ole enää uudenveroista. Pahimmat langannousut pujottelin kankaaseen tai vedin nurjalle puolelle.

Hinta on 15€.
MYYTY

maanantai 7. tammikuuta 2013

Tuttinauhoja

Kun ompeluinspiraatio iskee myöhään illalla, kannattaa tehdä jotain pientä, jonka saa nopeasti valmiiksi - kuten tuttinauhoja.

 Vasemmalta oikealle: Valkopalloinen on 50-lukua ihannoivalle, Mari M:a suosivalle tuo seuraava ja vihreän ystävälle keskimmäinen. Jos pitää Tampellan Nappi-kuosista, kannattaa valita neljäs (näitä on kaksi) ja klassisen nimeen vannova pitää ehkä tuosta viidennestä. Mustavalkoruudullisen pituutta voi myös säätää, koska ompelin siihen ihan vain huvin vuoksi henkselien säätöklipsun.
Edit: Vein vihreän tallennoijan lahjaksi. Muut on vielä ostettavissa.
Edit2: Myös mustaruutuinen on myyty.

 Kaikissa on silikoninen Babybak-rengas.

 Valkopalloisen klipsi on hieman suurempi kuin muissa.

Pienemmissä klipseissä on varsinaiset piraijan hampaat.

Pituutta nauhoilla on noin 25cm (ilman klipsuja ja rengasta). Pidempi voisi olla toisaalta käytännöllisempi, mutta turvallisuussyistä on syytä pysytellä tällaisissa nysissä. Hinta olkoon 5€/kpl (ja mahdolliset postituskulut päälle).