sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kaunotar kulkurille

Olen jo pitkään suunnitellut kokeilevani läppärilaukun ompelemista. Etsin viime viikolla netistä jo miniläppärin kokotiedot ja kaivelin kaapin kätköistä vetoketjunkin valmiiksi. Inspiraatio kuitenkin katosi eikä ollut oikein aikaakaan perehtyä asiaan.
Eilen illalla tuli sitten sellainen "pakko tehdä heti" -olo. Pitkän harkinnan ja kankaiden pyörittelyjen jälkeen päädyin seuraaviin materiaalivalintoihin: Päällikangas vanha verho, vuori entinen lasten pussilakana, vetoketju vanhasta repusta, tikkikangas vuorin sisällä ylijäämä päiväpeitosta ja tukikangas löytö kirpparin kangaslaarista. Näistä eväistä tuli monen tunnin rupeaman jälkeen Kaunotar.

 Laukun toisella puolella on kokonainen kukka.

 Ja sillä toisella lehtiä ja melkein kokonainen kukka. 

 Vetoketjun alla on pehmustekaitale, että vetskari ei naarmuttaisi läppäriä.

 Vetoketjun toinen pää. Vai onkohan tämä sittenkin se toinen pää?

 Vuori on turkoosi ja kukallinen. Vuorikangas on tikattu vanulevyyn. Niin, ja vetoketju yltää kolmelle reunalle. Läppärin voi asetella oikein huolella pussiinsa.

Kaunotar seisoo omin voimin pystyssä, vaikka ei olekaan niin napakka kuin halusin. Vetoketjun lukoissa on vielä vanhan repun punaiset lipareet. Ne voisi ehkä ottaa pois ja vaihtaa johonkin sinisempään. Vaikka onhan nuo ihan hauskat noinkin.

Laukun koko: korkeus 20 x 26,8 x 3,3. Onpas tarkat mitat. Todellisuudessa ne ovat jotain lähelle tuota. Joistakin paikoista juuri nuo, toisista kohtaa enemmän ja joistakin vähemmän.

Koska minun Rottani (=  kannettava) ei ole minikokoa, vaan varmaan 17 tuumainen, en tarvitse tätä laukkua itse. Tarvitsetko sinä? Jos maksat 17€ ja postituskulut, saat tämän. Enempää näitä tuskin tehtailen tai pitää kehitellä työjärjestystä aika paljon. Luulen, että jatkossa toteutan yksinkertaisempia versioita.
MYYTY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti