lauantai 4. helmikuuta 2012

Pieni tytön tylleröinen

 Huvitan itseäni joskus käymällä divareissa. En yleensä raski ostaa niistä mitään. Alkuviikosta kuitenkin osui käsiin kirja, jonka hinta-laatusuhde oli kohdallaan.

 Vauvan pukimet -kirjassa kerrotaan, kuinka lapsi tulisi vaatettaa ja millaisia varusteita hän tarvitsee. Lisäksi kirjassa on muutamia neule- ja ompeluohjeita sekä kaavasalkku
"Pienokaisensa varusteita hankkiva äiti voi tänä yltäkylläisyyden aikana valita kaupoista toinen toistaan käytännöllisempia ja kauniimpia vaatteita. Valintamahdollisuudet ovat miltei rajattomat. Mutta varsinkin ensimmäistä lastaan odottava äiti valmistaa kuitenkin mieluiten omin käsin vauvansa varusteet. Mieleisempää työtä tuskin saatta ajatella."

 Minun täytyi heti kokeilla mekon kaavaa. Tämä on hauska malli, sillä mekkoon tarvitaan vain kaksi kappaletta ja kolme saumaa. Yksi sauma on edessä keskellä ja kaksi olalla tai oikeastaan solisluun paikkeilla.  Mekon voisi tehdä myös yhdestä kappaleesta. 

Laitoin olkasaumoihin tereet. Olalla on myös aavistuksen verran rypytystä. Kanttasin helman, pääntien ja kädentiet ruudullisella vinonauhalla.

Taakse ompelin napit. 

Mekon kokoa on hieman vaikea sanoa. Olka-helmamitta on 40cm. Malli on aikakaudelleen tyypilliseen tapaan lyhyt ja leveähkö. 
Hinta mekolle on tuttuun tapaan 15 euroa.

2 kommenttia:

  1. Tutun näköinen malli kotoa nimittäin.

    VastaaPoista
  2. "Varsinkin ensimmäistä lastaan odottava äiti valmistaa kuitenkin mieluiten omin käsin vauvansa varusteet. Mieleisempää työtä tuskin saatta ajatella." :) Eipä ole tullut tehtyä niin, taidoissa ois paljon petraamista.

    VastaaPoista